Τοποθεσία

location-panorana

Οι βίλες Sunset και α δωμάτια Sunset βρίσκονται στη δυτική ακτή της Κρήτης, στα Φαλάσαρνα, γνωστή για την εντυπωσιακή αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της. Η παραλία της Φαλάσαρνας έχει βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης κατά το παρελθόν. Η λευκή άμμος κάνει τα νερά να φαίνονται τροπικά. Ο κόλπος διαιρείται από αμμόλοφους και λίγα βράχια σε πολλές παραλίες. Οι βίλες Sunset απέχουν μόλις 150 μέτρα από τη μεγάλη παραλία, η οποία έχει μήκος 1 χλμ και πλάτος 150 μ. Αυτή η παραλία φιλοξενεί τους περισσότερους επισκέπτες της περιοχής αλλά λόγω του μεγάλου μήκους της δε φαίνεται ποτέ γεμάτη.

Στο βόρειο τμήμα του κόλπου θα βρείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης Φαλάσσαρνα, όνομα που αποδίδεται στη νύμφη Φαλασάρνη. Η πόλη ήταν στο αποκορύφωμά της κατά την Ελληνιστική περίοδο με δικό της νόμισμα τη συγκεκριμένη εποχή. Η περιοχή ερευνήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τους Βρετανούς ταξιδιώτες που ανακάλυψε το λιμάνι και τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Από το 1986 άρχισαν ανασκαφές στην περιοχή. Τα ευρήματα εκτίθενται στο Μουσείο της Κισσάμου.

Στα Φαλάσαρνα θα βρείτε μόνο δύο μικρά σούπερ μάρκετ. Το ένα βρίσκεται λιγότερο από 50 μέτρα μακριά από το Sunset Villas. Σε απόσταση 5 χλμ. από την παραλία υπάρχει το επόμενο χωριό που ονομάζεται Πλάτανος, όπου μπορείτε να βρείτε ΑΤΜ και φαρμακείο. Η Κίσσαμος είναι η κοντινότερη πόλη με πολλά εμπορικά καταστήματα και μεγάλα σούπερ μάρκετ.